Sajtóvisszhang

 


címkék: fesztiválok listája: 2007 Párizs,2009 Bécs,2012 Puccini
közreműködők: operaénekes
kategóriák: előadók, alkotók

„Kitűnő ötlet a fesztivál, a kelet- és közép-európai operaegyüttesek találkozója… Sikert, mégpedig igazi nemzetközi sikert jósolok a folytatásnak is…”

(Michael Lake, az EU magyarországi nagykövete – 2001. június)

címkék: fesztiválok listája: 2001 Verdi

„Felnőtt ez a fesztivál nagyon hamar. Egy év alatt az egész világot bejárta a híre. Nagyon jó dolog, hogy ide, Miskolcra került ez a rendezvény, így nem csak Budapest központúan szerveződik a kultúra, hanem az országnak ebbe a keleti régiójába is eljut a világ.”

(Vásárhelyi Gábor a Bartók Béla örökségségének képviselője a fesztiválon – Magyar Televízió, 2002. augusztus 2.)

címkék: fesztiválok listája: 2002 Puccini

„…érték jött létre azzal, hogy egy gazdaságilag nehéz helyzetben lévő város bátorsággal és a nemes kultúrába vetett hitével kívánja felhívni a figyelmet határon belül és túl …”

(Hiller István kulturális miniszter – MTI, 2003. április)

címkék: fesztiválok listája: 2003 Mozart

„Elméletem szerint az a világ fővárosa, ahol éppen a legszebben énekelnek. Magyarország fővárosa szombaton Miskolc volt. De lehet, hogy Európa fővárosa is. Ha valaki azt mondja, hogy a világ fővárosa Miskolc, azt is elhiszem neki.”

(Fáy Miklós zenekritikus – Népszabadság, 2003. december 16.)

címkék: fesztiválok listája: 2004 Csajkovszkij

„A korábbi előítéletek ellenére az Isten is fesztiválvárosnak teremtette a borsodi megyeszékhelyet 16 000 négyzetméteres, öt játékszínhellyel rendelkező nemzeti színházával. A vége felé járó operafesztiválra változatlanul tódul a közönség.”

(Metz Katalin újságíró – Magyar Nemzet, 2005. június 25.)

címkék: fesztiválok listája: 2005 Bel canto

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook