Június 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101113
24252627282930

Bartók Plusz 2019 – letölthető műsorfüzetek

musorfizet borito 300

balassa krisztian webBalassa KrisztiánZeneszerzés szakon végzett a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd két diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen: karvezetés, majd karmester szakon Gál Tamás és Ligeti András növendékeként. Már gyerekként érdekelte a színház, a zenés színház. Játszott és énekelt a Nemzeti Színházban, illetve a Magyar Állami Operaházban.

 

2002-2004-ig a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára volt. 2006-tól zenekari zongoristaként, 2008-tól pedig karmesterként és korrepetitorként is közreműködője a Budapesti Operettszínház előadásainak. Olyan nagy sikerű produkciók dirigense, mint a Miss Saigon, a Rebecca, a Mozart!, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, a Csárdáskirálynő, a Romeo és Júlia, a Madame Pompadour, az Abigél. Zenei vezetője a Bohém Casting-nak, a Veled, Uram!-nak, A kaukázusi krétakörnek, a Ghost-nak és az Elfújta a szélnek - ezzel az előadással debütált a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A Bartók Plusz Operafesztiválon bemutatott két kortárs opera - A váltságdíj (Dubrovay László) és a Nárcisz és Echo (Vidovszky László) - karmestere volt.

Balassa Krisztián rendszeresen vezényli az Operettszínház gálaprogramjait kül- és belföldön, valamint A Szépség és a Szörnyeteg című produkciót német nyelvterületen (Köln, München, Frankfurt, Baden-Baden, Mannheim, Zürich). Magyarországon olyan nagy zenekarok élén állt már, mint a Concerto Budapest, a Szegedi Szimfonikusok, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Kodály Filharmonikusok.

Nevéhez fűződik az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny szakmai felügyelete. Az Aranypálca - Kálmán Imre Nemzetközi Karmesterversenyen dobogós lett, és az MTVA különdíját is megkapta.

Operafesztiváli fellépése:

2015. 06 12.
» Fekete Gyula: Egy anya története

2014. 06. 19.
» Dubrovay László: Váltságdíj / Vidovszky László: Nárcisz és Echo

2012. 06. 09., 12.
» Zsoldos – Müller – KERO®: Bohém Casting
 

címkék: fesztiválok listája: 2012 Puccini,2014,2015
közreműködők: karmester
kategóriák: előadók, alkotók

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook