Június 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101113
24252627282930

Bartók Plusz 2019 – letölthető műsorfüzetek

musorfizet borito 300

ajtony csaba webkarmester, zeneszerző

Kortárs zenei előadásaiból az osztrák rádió számos felvételt készített. 2010-óta a UVic Symphony (University of Victoria, Kanada) zeneigazgatója, a zenekari és Sonic Lab kortárs hangersenyek mellett a victoriai Tsilumos kamaraegyüttes karmestere valamint a 2011 óta évente megrendezésre kerülő SALT Újzenei Fesztivál egyik vezetője.

Kolozsváron (Románia) született. Egyetemi zongora, zeneszerzés és karmesteri tanulmányait a budapesti Zeneakadémián kezdte, majd Bécsben folytatta Gál Tamás és Uroš Lajovic, később Eötvös Péter, Nagy Zsolt, Lucas Vis és Pesko Zoltán tanítványaként. Szakmai gyakorlatot a Nemzeti Filharmonikus Zenekar asszisztens karmestereként, majd mint a drezdai Festspielhaus rezidens karmestere és a darmstadti Nyári Újzenei Fesztivál stúdió-koncertjeinek egyik vezetője szerzett.

Vendégkarmesterként dolgozott a Sinfonietta Baden, Webern Sinfonietta, Savaria Szimfonikus Zenekar, Wroclaw-i Filharmonikus és Óbudai Danubia Zenekarral. A
bécsi Musikvereinban az RSO-t (Radio-Symphonieorchester Wien) vezényelve debütált 2007-ben majd a szintén bécsi Mitteleuropäisches Kammerorchester vezető karmestereként számos koncertkörútat tett Európában és Kínában, többek között Shanghai, Shenzhen, Lanzhou, Xining és a pekingi parlament visszatérő vendégeként, valamint Bécs, Budapest, Prága, Bukarest, Pozsony és Krakkó koncerttermeiben.

A University of Victoria professzoraként jelentős energiát szentel fiatal zenészek kultúrák közötti tudatos kapcsolatépítésének támogatására és újító hangverseny-dramaturgiai elképzelések kidolgozására.
Az elmúlt szezonban a Toronto Symphony Orchestra, Montreal New Music, a Curitiba Brazil Kortárszene Fesztivál és a Miskolci Szimfonikus zenekar vendége volt.

Operafesztiváli fellépése:

2016. 06.16.
» A Mitteleuropäische Kammerorchester (Bécs) hangversenye

 

címkék: fesztiválok listája: 2016
közreműködők: karmester
kategóriák: előadók, alkotók

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook