Június 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101113
24252627282930

Bartók Plusz 2019 – letölthető műsorfüzetek

musorfizet borito 300

b_250_250_16777215_00_images_stories_szek_eloadok_kat_karmester_ivan_anguelov_resize.jpgkarmester

A nemzetközi hírű karmester Kavalában, Görögországban született. Zenei tanulmányait a Szófiai Nemzeti Zeneakadémián kezdte, majd Moszkvában folytatta, végül Németországban fejezte be (Igor Markewitch, Carlos Klaiber és Wolfgang Sawallisch irányítása alatt). Országos és nemzetközi versenyeket elnyert díjai közül a leginkább említésre méltó az a különdíj, amely egyben a Rainier Herceg-ösztöndíj is volt.

Ivan Anguélov eddigi pályafutásán a világ számos operaházában vendégszerepelt. Vezényelt már a müncheni Bajor Állami Operában, a berlini Deutsche Operben, a Hamburgi Állami Operaházban, a lipcsei Operaházban (a Gewandhausorchester-rel), a Stuttgarti Állami Operában, a Kölni Operában, a bonni Operában, valamint Tokiói, a Párizsi, a Marseille-i, a Toulouse-i, a Touloni, a Cataniai és a Veronai Operában. Fellépett Spanyolországban, Törökországban és Hollandiában, valamint számos nemzetközi fesztiválon. Mindenütt, ahol fellépett, nagyra értékelték kifinomult zenei ízlését, érzékét a dinamizmushoz, a kísérethez és a független zenei nyelvhez.

Vezető karmesterként lépett fel a Plovdivi Nemzeti Operában, Bienneben és Lausanneban, Bonnban, majd a GMD-ben, a Pozsonyi Nemzeti Operában. 1998 óta első vendégkarmester a Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekaránál. Szimfonikus koncerteket dirigált a Tokiói Filharmonikusokkal, a Moszkvai, a Müncheni és a Stockholmi Szimfonikus Zenekarral, a genfi Orchestre de la Suisse Romande-dal, a Monte Carlo-i Filharmonikus Zenekarral, akikkel számos CD felvételt készített.

A dirigens gálaestek keresett karmestere, amelyeken olyan neves szólistákkal lépett fel eddig, mint Dame Gwyneth Jones, Grace Bumbry, Edita Gruberova, Lucia Aliberti, Anna Tomowa-Sintow, Dame Margaret Price, Denyce Graves, Neil Shicoff, Marton Éva, Paata Burchuladze, Piero Cappuccilli, Sergej Larin…

Ivan Anguélovot 2007-ben az „Arany Toll” megtisztelő díjjal jutalmazták Szófiában a bolgár kultúráért végzett tevékenységéért.

Operafesztiváli szereplése:

2010. 06. 09.
» Nyitókoncert

2009. 06. 19.
» Három tenor

2008. 06. 22.
» Szláv Gála

címkék: fesztiválok listája: 2008 Szlávok,2009 Bécs,2010 Európa
közreműködők: karmester
kategóriák: előadók, alkotók

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook