Június 2019  << >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101113
24252627282930

Bartók Plusz 2019 – letölthető műsorfüzetek

musorfizet borito 300

Rendezők

címkék: fesztiválok listája: 2009 Bécs
kategóriák: fesztiváli főprogramok

Bővebben...Énekelni a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola magánének-szakán töltött el három évet, illetve járt Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical osztályába is. Zenésznek készült, ének-zenei általános iskolába járt, hegedült, brácsázott, majd évekig játszott az I. István Gimnázium Európa-hírű ifjúsági zenekarában. Diplomát az ELTE Tanárképző Főiskoláján szerzett ének-zene, karvezetés szakon.

címkék: fesztiválok listája: 2011 Verdi
közreműködők: rendező

Bővebben...rendező

1997-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán, Babarczy László tanítványaként.
2006-ban szerezte meg a doktori fokozatot a Színház-és Filmművészeti Egyetemen. A disszertáció címe: Opera: Zene/Ember/Színház, melyből az operai színjáték alapproblémáival foglalkozó tankönyv készült „Opera – egy zárt világ” címmel. 2008-ban jelent meg a Typotex kiadónál, s azóta több magyarországi egyetem tantervében szerepel szakirodalomként.

címkék: fesztiválok listája: 2017
közreműködők: rendező
kategóriák: előadók, alkotók

Bővebben...

Operqarendező. A Magyar Állami Operaház énekkarának tagjaként végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetem színháztudományi szakát Osztovits Levente osztályában, majd ezután zenésszínház-rendezést tanult a velencei IUAV Egyetemen olyan kiváló rendezők irányítása alatt, mint Walter Le Moli, Claudio Longhi valamint Alain Maratrat.

címkék: fesztiválok listája: 2013,2019
közreműködők: rendező

Bővebben...rendező

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1973-ban szerzett rendezői diplomát. Szép Ernő Patikájával vizsgázott a kaposvári Csiky Gergely Színházban, ahová igazgatói szerződése is szólt. 1978-ban Zsámbéki Gábor hívására a társulat néhány vezető művészével együtt az újjászervezett Nemzeti Színházhoz szerződött. Vendégként továbbra is folyamatosan dolgozott Kaposváron, 2003-ig a színház főrendezője volt. 1989-től a Katona József Színház tagja. 2006 szeptemberétől a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora.

címkék: fesztiválok listája: 2011 Verdi
közreműködők: rendező

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook